Bosz ongerust op Ajax-bank: Ik hield ik mijn hart vast moet ik zeggen

Bosz ongerust op Ajax-bank: "Ik hield ik mijn hart vast moet ik zeggen"

26-10-2016 21:18
19

Ajax won woensdagavond simpel met 1-6 van Kozakken Boys in de KNVB Beker, maar Peter Bosz zat niet met een gerust gevoel op de bank. De trainer is blij dat zijn spelers ongedeerd zijn gebleven.

Kozakken Boys zocht in de tweede helft immers wat vaker de Amsterdamse benen op. "Waarvan ik het meest heb genoten?", herhaalt Bosz de vraag van FOX Sports. "Dat we de schoppen hebben ontweken. Op een gegeven moment wilden ze tikkies uitdelen, want ze liepen natuurlijk achter de bal aan."

De Ajax-trainer vindt dat niet dat de hoofdklasser van collega Danny Buijs een schopploeg was. "Maar ik heb een paar aardige tackles gezien. Op die moment hield ik mijn hart vast moet ik zeggen. Het zijn wedstrijden waarin je niet geblesseerd moet raken, vraag dat maar aan Marco (Van Basten, red.)."

Bosz vindt dat zijn jonge ploeg het al met al 'prima' heeft gedaan in de tweede ronde van de KNVB Beker. "Je denkt eerst: het zal toch niet zo'n avond worden waarop wij de kansen missen en zij met een uitval scoren, maar na dertig minuten was het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld."