Mühren redt pover AZ, Vitesse en Heracles halen uit, Barazite fopt Groningen

26-10-2016 21:54
4

Grote verrassingen zijn woensdagavond uitgebleven in de KNVB Beker. FC Utrecht schakelde FC Groningen in extremis uit, AZ won weer eens, al was het weinig overtuigend en Heracles Almelo haalde uit tegen amateurclub UNA.

Utrecht - Groningen
FC Utrecht bekerde door een doelpunt in blessuretijd van Nacer Barazite door naar de achtste finale. Op het moment dat iedereen leek uit te gaan van een doelpuntloze stand na negentig minuten en dus verlengingen, kopte Barazite zijn ploeg naar de overwinning. Groningen was eerder dit seizoen nog met 1-5 de sterkste in de Galgenwaard.

Heracles – UNA
De Almeloërs kwamen in de derde minuut al op voorsprong in het eigen Polman Stadion (goal Samuel Armenteros) en dat bleek de opmaat voor een relaxte avond. Na rust liep Heracles uit naar een 5-0 overwinning. Opnieuw Armenteros, Brandley Kuwas, Joey Pelupessy en Brahim Darri zetten de eindstand op het scorebord tegen de amateurs uit Veldhoven.

AZ – Emmen
In Alkmaar beleefde AZ een moeizame avond tegen FC Emmen. De ploeg van trainer John van den Brom, die de laatste zes wedstrijden niet wist te winnen, won door een doelpunt in de tweede helft van Robert Mühren: 1-0. De spits was kort daarvoor ingevallen. Emmen zorgde negentig minuten lang voor benauwde momenten bij AZ, maar scoorde niet.

Vitesse – RKC
Ook Vitesse voldeed met een overwinning aan de verwachtingen. Yuning Zhang, Lewis Baker en Marvelous Nakamba scoorden voor de Arnhemmers tegen RKC Waalwijk, dat nog wel even hoop had op een goed resultaat. Kort na rust liet Pieter Langedijk de gelijkmaker aantekenen. In de blessuretijd van de tweede helft maakte Nathan er nog 4-1 van.