Feyenoord vindt in tweede helft sleutel naar ruime bekerzege op stadgenoot

26-10-2016 22:32
19

Feyenoord heeft zich woensdagavond verzekerd van een plek in de achtste finales van de KNVB Beker. In De Kuip werd stadgenoot Excelsior op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Aanvankelijk zag het er niet naar dat Feyenoord met ruime cijfers zou winnen, want Excelsior-doelman Filip Kurto keepte in de eerste helft de wedstrijd van zijn leven. Na rust kwam het alsnog ruimschoots goed voor de thuisclub, waar Dirk Kuyt, Nicolai Jörgensen, Tonny Vilhena en Terence Kongolo ontbraken.

In de 47e minuut was het voor de eerste keer raak. Eljero Elia kreeg de bal zomaar voor zijn voeten en haalde de trekker over: 1-0. Drie minuten later maakte Eric Botteghin er 2-0 van en was de wedstrijd gespeeld. Jens Toornstra en Marko Vejinovic fleurden de score in de slotfase nog wat extra op met de 3-0 en 4-0.

Door de overwinning staat Feyenoord, dat eerder dit seizoen al met 4-1 won van Excelsior in De Kuip, in de achtste finale van de KNVB Beker. Eerder op de avond plaatsten Ajax, FC Utrecht, Vitesse, AZ, Heracles Almelo en IJsselmeervogels zich daar ook al voor.

Jens Toornstra GOAL - Feyenoord 3-0 Excelsior... door PatsaN4ik