De Boer gered door 'fantastische speler': Belangrijk, dus ik ben erg blij

De Boer gered door 'fantastische speler': "Belangrijk, dus ik ben erg blij"

27-10-2016 00:00
2

Frank de Boer verschafte zichzelf woensdagavond wat lucht in Italië, met een 2-1 zege van Internazionale op Torino. De trainer is opgelucht en blij.

De Boer hoopt dat de overwinning voor meer stabiliteit zorgt in Milaan, na drie opeenvolgende nederlagen. "Het is nu iets beter, maar we moeten blijven winnen", aldus de Inter-trainer tegen Mediaset. "Voor mij is het ook belangrijk hoe we winnen. Ik zag vandaag een sterke ploeg en dat is een stap vooruit. Tegen Sampdoria (zondag, red.) wil ik geen stap terug zetten."

Mauro Icardi, aanvoerder en clubtopscorer van Inter, was de gevierde man met twee doelpunten, waarvan de laatste in de 88e minuut viel. De Boer: "Hij is een fantastische speler, die altijd het goede voorbeeld geeft aan de rest van de ploeg. We weten dat er een dingetje is rond zijn boek, maar in trainingen en wedstrijden geeft hij altijd honderd procent."

De Nederlander houdt uiteindelijk een goed gevoel over aan een paar roerige dagen. "Ik ben ontzettend trots op mijn spelers. Ik wil deze attitude eigenlijk elke wedstrijd zien. Torino heeft maar twee of drie kansen gekregen en dat kwam door onze eigen fouten. Deze zege is belangrijk, dus ik ben erg blij."