Bosz: Nee, ze moeten gewoon bij ons blijven. En ook geduldig blijven

Bosz: "Nee, ze moeten gewoon bij ons blijven. En ook geduldig blijven"

27-10-2016 07:40
18

Het waren donderdagavond de jonkies die het voor Ajax deden in het bekerduel met Kozakken Boys (1-6). Onder meer Abdelhak Nouri en debutant Pelle Clement maakten indruk. Dat stemt trainer Peter Bosz tevreden.

"Ik kan zo, dat is nu weer gebleken, een erg goed elftal opstellen met spelers die de laatste weken geen basisspeler waren. Ik heb erg veel vertrouwen in ze, want dat zijn in mijn ogen allemaal Ajax 1-spelers", zegt Bosz tegen de NOS. Jongens als Vaclav Cerny en Donny van de Beek, die onder voorganger Frank de Boer op regelmatige basis minuten maakten, moeten nog even geduld hebben. "Natuurlijk zou het voor hen het beste zijn als ze meer in het eerste zouden spelen, daar hoef ik niet omheen te draaien. Maar ook op de training is de weerstand hoog."

Wedden

Meer odds

Bosz wil niet praten over een verhuur van de talenten. "Nee, ze moeten gewoon bij ons blijven. En ook geduldig blijven. In Nederland vinden wij dat iedereen van 18 jaar meteen moet spelen, maar dat is helemaal niet nodig. In het buitenland ben je op je 21ste nog steeds een jeugdspeler. Wij vinden dan dat iemand al mislukt is. Dat werkt door naar die jongens, maar die hebben nog een carrière van vijftien jaar voor zich. Die moeten dus geduldig blijven."