Uitblinker Nouri: 'Je moet kijken wat het beste voor je is. Verhuur?'

Uitblinker Nouri: 'Je moet kijken wat het beste voor je is. Verhuur?'

27-10-2016 08:02
25

Abdelhak Nouri richt zich volledig op een plek in het eerste elftal van Ajax. Het supertalent van de Amsterdammers, woensdag met drie assists de uitblinker tegen Kozakken Boys (1-6 voor Ajax), wil nog niet praten over een verhuur aan een club uit de Eredivisie.

"Ik ben altijd geduldig geweest. Dat is iets wat ik mee heb gekregen. Je moet kijken wat het beste voor je is", zegt Nouri tegen de NOS. "Verhuur? De winterstop is nog ver. Ik kan daar nog helemaal niets over zeggen. Tegen Kozakken Boys heb ik een kans gekregen, ik moet er dan voor zorgen dat ik die pak. Tuurlijk ben je nieuwsgierig. Maar niet alleen ik, al die jongens. Als je ziet hoe ze spelen. Iedereen is gretig om het te laten zien. Maar als dat er nog niet is, dan is het er nog niet. Zo is dat."

Ook Donny van de Beek, die onder Frank de Boer regelmatig een basisplaats kreeg, moet geduld hebben. "Ik denk dat we het de trainer steeds moeilijker maken", vertelt de middenvelder aan De Telegraaf. "We hebben fris voetbal laten zien. Als je al aan het eerste hebt geroken, is het best lastig om geduld te hebben. Maar op dit moment zit er niks anders op dan elke wedstrijd mijn kwaliteiten te laten zien. Dan komt mijn echte kans vanzelf."