Mourinho opgelucht na 'enorme nederlaag': 'Past niet in de historie van de club'

Mourinho opgelucht na 'enorme nederlaag': 'Past niet in de historie van de club'

27-10-2016 08:18
5

José Mourinho is opgelucht dat Manchester United zich heeft kunnen herpakken voor de smadelijke nederlaag bij Chelsea (4-0). The Red Devils rekenden woensdag in de League Cup af met stadgenoot Manchester City: 1-0.

"Het was een enorme nederlaag, eentje ook die niet past in de historie van deze club", blikt Mourinho in gesprek met de BBC terug op zondag. "Ik leefde heel erg mee met de fans, vooral ook omdat zij ons zijn blijven steunen. Ook vandaag weer. Het is heel makkelijk om zoiets te doen als je de triple wint of als je vijf landstitels pakt in zeven seizoenen. Moeilijker is het na een 4-0 nederlaag."

"Daarom ben ik trots op de spirit van de fans", vervolgt Mourinho op de clubsite. "Nergens anders heb ik dat meegemaakt. De liefde van de mensen voor deze club is enorm groot, zelfs na enkele slechte seizoenen en matige resultaten." De Portugees erkent dat er druk op het treffen met City stond. "We moesten de fans iets teruggeven en de spelers gaven daarom alles."

Volgens de Portugees is de zege op City een welkome opsteker voor United. "Dit is natuurlijk niet de Champions League-finale, maar toch geeft deze overwinning iedereen een beter gevoel." Juan Mata maakte het enige doelpunt op Old Trafford.