Mühren baalt stevig na sterke invalbeurt: Hij is zoekende, maar niet naar mij

Mühren baalt stevig na sterke invalbeurt: "Hij is zoekende, maar niet naar mij"

27-10-2016 08:29
6

Robert Mühren was woensdagavond opnieuw goud waard voor AZ. De 27-jarige aanvaller maakte als invaller het enige doelpunt van de wedstrijd in het bekerduel met FC Emmen: 1-0. Hij ontwikkelt zich daardoor tot pinchhitter bij de Alkmaarders.

"Het is niet iets waar ik naar streef, ik hoop op kansen in de basis", zei Mühren na afloop tegen FOX Sports. "Het is moeilijk dat dat niet gebeurt. Ik heb toch tijd nodig om te wennen aan het niveau. Ik ben er koeltjes onder, maar van binnen ben ik wel gefrustreerd. Ik kan niet anders doen dan honderd procent mijn best doen op de training."

Mühren stond koud in het veld toen hij toesloeg. "Het is mooi dat ik al bij mijn tweede balcontact scoorde", aldus de Volendammer, die onlangs tegen Vitesse al twee keer trefzeker was na een invalbeurt. "Ik vind invallen makkelijk. Er komen ruimtes en door middel van loopacties creëer ik veel kansen."

AZ-coach John van den Brom begon in de spits met Wout Weghorst, die stuivertje wisselt met Fred Friday. "Hij is zoekende, maar niet naar mij", reageert Mühren gelaten bij NH. De spits verwacht iet dat hij zondag tegen ADO Den Haag wel in de basis staat.