Kozakken Boys-trainer baalt: 'Omdat ik met vier spitsen aan wedstrijd begon'

Kozakken Boys-trainer baalt: 'Omdat ik met vier spitsen aan wedstrijd begon'

27-10-2016 08:51
9

Kozakken Boys-trainer Danny Buijs had al vrij snel door dat het een kansloze zaak was tegen Ajax (1-6). Toch is de trainer van de tweededivisionist teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd.

Waar is Buijs het meest teleurgesteld over? "Misschien wel in mezelf. Dat ik met vier spitsen aan de wedstrijd ben begonnen. Het was een kat-en-muisspel vandaag. Dat is ook geen schande", vertelt Buijs na afloop aan FOX Sports. Had Kozakken Boys niet met vijf verdedigers moeten spelen en slechts met één spits? "Dat heb ik ook overwogen", reageert Buijs. "Je moet reëel zijn. Het niveauverschil was schrikbarend groot."

"Als je ziet hoe we een aantal goals weggeven... Als ik iets op moet noemen, ben ik daar wel het meest teleurgesteld over. Dat past niet bij ons niveau. Dat heeft niets te maken met het feit dat je tegen Ajax speelt, zij straffen het genadeloos af. Rechts achterin krijgen we acht keer een steekbal. Als je dat na acht keer nog niet in de gaten hebt, dan houdt het een keer op."

Buijs pikt er toch iets positiefs uit. "Ik ben in ieder geval blij dat de mensen die een kaartje hebben gekocht zeven goals hebben gezien en een paar leuke hoogstandjes van Ajax. Dan hoop ik dat ze met een goed gevoel naar huis zijn gegaan."