In het kort: Leekens herenigd met oude bekende; nieuwe TD Olympique Marseille

In het kort: Leekens herenigd met oude bekende; nieuwe TD Olympique Marseille

27-10-2016 22:50
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ambitieuze eigenaar Olympique Marseille benoemt nieuwe technisch directeur
Frank McCourt, de steenrijke Amerikaanse eigenaar van Olympique Marseille, heeft een nieuwe technisch directeur aangesteld. Anoni Zubizarreta, in het verleden onder andere TD bij FC Barcelona, is door de succesvolle zakenman aangesteld voor deze functie. McCourt is van plan flink te investeren in de club en wil liefst tweehonderd miljoen euro investeren.

Leekens keert als bondscoach terug bij oude bekende
Georges Leekens gaat per direct aan de slag als bondscoach van Algerije. De 67-jarige Belg was in 2003 ook al bondscoach van het Noord-Afrikaanse land, maar vertrok wegens privé-omstandigheden al na een paar maanden bij de Algerijnen. Leekens werd woensdag ontslagen bij het Belgische Lokeren, waarna de Algerijnse voetbalbond snel toe wist te slaan en de Belg vastlegde.

Haller geschorst
FC Utrecht kan in de derde ronde van de KNVB Beker geen beroep doen op Sébastien Haller. De spits ontving in het bekerduel met FC Groningen (1-0 winst) zijn tweede gele kaart in het bekertoernooi en is voor één duel geschorst. Donderdagavond wordt bekend tegen wie Utrecht het gaat opnemen tijdens de volgende ronde. 

Heracles-aanvaller debuteert in nationale selectie
Brandley Kuwas, aanvaller van Heracles Almelo, is voor de eerste keer in zijn loopbaan geselecteerd voor de nationale ploeg van Curaçao. Kuwas is opgenomen in de selectie voor een oefenduel tegen Excelsior. Dat oefenduel is ter voorbereiding op de laatste ronde van de Caribbean Cup en op de CONCACAF Gold Cup, die beide medio 2017 worden afgewerkt. Curaçao en Excelsior spelen op 9 december tegen elkaar in Rotterdam. 

KNVB stuurt onderscheidingen Van Persie op
Robin van Persie heeft de UEFA en de KNVB bedankt voor de onderscheidingen die hij heeft ontvangen voor het bereiken van de mijlpaal van honderd interlands. Hij kreeg onder meer een gouden medaille en gouden schaal van de KNVB. Waar andere internationals in het verleden op het veld werden gehuldigd, kreeg Van Persie de onderscheidingen toegestuurd naar Istanbul.

Heerenveen enige tijd zonder basisspeler
SC Heerenveen moet het enkele weken stellen zonder Pelle van Amersfoort. De middenvelder heeft een blindedarmoperatie ondergaan, meldt de Friese club. Van Amersfoort is dit seizoen een vaste waarde bij Heerenveen, waar hij op het middenveld een succesvol trio vormt met Stijn Schaars en Yuki Kobayashi. De Friezen staan momenteel derde in de Eredivisie.

Ploeggenoot Strootman maanden uitgeschakeld
AS Roma moet het geruime tijd stellen zonder Alessandro Florenzi. De 25-jarige vleugelverdediger annex middenvelder heeft woensdagavond in het Serie A-duel met Sassuolo (1-3 winst) de voorste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd. Hij gaat donderdag al onder het mes. De 24-voudig international viel kort voor tijd uit. Hij werd vervangen door Francesco Totti.

Bruma loot Bayern, United tegen West Ham
Jeffrey Bruma kan aan de bak in de laatste zestien van de DFB Pokal. Zijn club VfL Wolfsburg neemt het op tegen titelhouder Bayern München. Borussia Dortmund werd tijdens de loting gekoppeld aan Hertha BSC. In Engeland werd geloot voor de kwartfinale van de League Cup. Manchester United treft daarin West Ham United, Arsenal ontvangt Southampton.