Ten Hag: 'Hij kan op een veel hoger niveau spelen dan het niveau van Utrecht'

Ten Hag: 'Hij kan op een veel hoger niveau spelen dan het niveau van Utrecht'

27-10-2016 09:46
1

Nacer Barazite was woensdagavond de grote man aan de zijde van FC Utrecht. Trainer Erik ten Hag was na afloop van het bekerduel met FC Groningen (1-0) lovend over de 26-jarige aanvaller, maar maande hem ook tot scherpte.

Barazite kopte in blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. "Het is geen toeval dat Barazite het verschil maakt", reageert Ten Hag tegenover FOX Sports. "Als hij echt getergd is, is hij tot ongekende dingen in staat. Barazite is een speler die op een veel hoger niveau kan spelen dan het niveau van FC Utrecht."

Wedden

Meer odds

Ten Hag stelt dat Barazite echter wel scherp moet blijven, óók op de training. "Alleen zo kan hij die stap maken naar de top. Dat is voor hem elke keer weer een strijd. Het is heel mooi dat hij daarmee worstelt en vandaag bovenkomt", aldus de oefenmeester, die wel vindt dat Barazite al eerder de ban had kunnen breken tegen Groningen.

" Ik denk dat hij vandaag in drie, vier momenten al het verschil had moeten maken. Die kansen en ruimtes heeft hij gehad", aldus Ten Hag. "Dan weet je dat hij de kwaliteiten heeft om het af te maken. Alleen heel lang gebeurde dat vandaag niet. Tot de allerlaatste minuut. Dat is zijn kwaliteit."