Ajax-debutant: 'Misschien geluksdag en viel die in de kruising, maar nee...'

Ajax-debutant: 'Misschien geluksdag en viel die in de kruising, maar nee...'

27-10-2016 10:31
1

Carel Eiting debuteerde woensdag voor Ajax in het bekerduel met Kozakken Boys (1-6). De achttienjarige Ajacied stond met veel bekenden op het veld. Hij mocht invallen voor vriend Matthijs de Ligt.

"Maandag mocht ik meetrainen met de groep en je weet dat woensdag een bekerwedstrijd op de rol staat", begint Eiting tegenover Ajax TV. Je houdt nergens rekening mee, maar je weet dat het zou kunnen. Na de training zei de trainer: 'Morgen melden bij 1 en je zit bij de selectie'. Ik was heel erg trots en heb gelijk mijn ouders gebeld. Mijn moeder nam niet eens op, maar het was erg leuk."

Bij Kozakken Boys liep hij lang warm met Frenkie de Jong en na 70 minuten was het zover. "Dan kom je echt met een glimlach het veld op. Dit is mijn tiende jaar bij Ajax en het is toch iets dat je bereikt hebt in je leven, voor Ajax 1 spelen. Dat maakt je trots", aldus Eiting. "Ik kwam voor Matthijs het veld in, een hele goede vriend van me."

"Noem ze maar op die allemaal in het veld staan van onze lichting. Een mooi groepje, ik ben blij dat ik daar onderdeel van mag uitmaken", vervolgt de Ajax-debutant, die nog kon scoren. "Er werd geroepen: lobje. En ik kreeg mee dat ik vaker moet schieten. Misschien was het mijn geluksdag en viel die in de kruising. Maar hij belandde tien meter verderop…"