Van Sierd tot Ten Napel: wie is de beste voetbalcommentator van 2016?

Van Sierd tot Ten Napel: wie is de beste voetbalcommentator van 2016?

27-10-2016 11:45
20

VoetbalPrimeur gaat op zoek naar de beste voetbalcommentator van Nederland. Wij nomineren twaalf commentatoren, waarna jullie als bezoeker bepalen wie er met de eer vandoor gaat.

In twee delen worden de genomineerden uiteengezet: per stuk zes commentatoren. De winnaars van de 'halve finales' nemen het uiteindelijk tegen elkaar op in een direct duel, waarna de beste voetbalcommentator van 2016 bekend is! Stemmen kan via de poll onder het stuk. We beginnen vandaag met de eerste zes kanshebbers!

Leo Driessen
Wat een herkenbare stem! De 61-jarige Driessen gaat al héél lang mee. Werkten jaren voor de NOS en vormde bij Langs de Lijn een duo met Jack van Gelder. Inmiddels is hij al jaren vaste commentator bij Eredivisie Live en FOX Sports. Leuk weetje: Driessen is ook in de muziekwereld actief en schreef de tekst voor 'Dromen zijn bedrog' van Marco Borsato.



Mark van Rijswijk
Mark van Rijswijk is inmiddels ook een bekend gezicht in het gilde der voetbalcommentatoren. De 37-jarige Van Rijswijk verslaat sinds 2008 wedstrijden in de Eredivisie. In de periode daarvoor werkte hij onder meer voor het Groningse OOG Radio, RTL 5 en Talpa. Van Rijswijk krijgt regelmatig mooie wedstrijden van FOX en was daardoor de stem bij veel memorabele momenten, zoals de wereldgoal van Graziano Pellè in 2012 in de Klassieker.

Jeroen Elshoff
Sinds 2008 werkt Elshoff (39) bij de NOS. Hij geeft commentaar bij onder meer Eredivisie-samenvattingen en duels uit de Champions League. Daarnaast schuift Elshoff ook wekelijks aan bij Eredivisie op vrijdag, waar hij met Daniël de Ridder en presentator Henry Schut vooruitblikt op het voetbalweekend.

Sierd de Vos
Welke zender en omroep heeft Sierd de Vos (57) nog niet gehad? Hij werkte voor de NOS, KRO, AVRO, TROS, RTL, Canal+, SBS 6, Talpa, FOX Sport, Sport 1 en nu voor Ziggo Sport. De Vos heeft een kenmerkende stijl en zijn filmpjes gaan geregeld viral op internet. Onlangs nog nadat hij juichte toen PSV een strafschop tegen Atlético Madrid miste. Kenmerkend zijn zijn intro's bij wedstrijden.

Ronald van der Geer
Jarenlang was Van der Geer (51) in dienst bij de NOS. Hij voorzag Eredivisie-duels van commentaar en was samen met Jack van Gelder te beluisteren tijdens interlands van Oranje. Tegenwoordig is Van der Geer te horen bij Ziggo Sport en SBS6. Opmerkelijk: naast commentator is hij óók perschef van ADO Den Haag.

Wytse van der Goot
Eén van de rising stars in commentatorenland, als we de kenners moeten geloven. Van der Goot is te zien en te horen bij SBS6, Ziggo Sport en Veronica. Tijdens Champions League-avonden staat hij op laatstgenoemd kanaal als een soort side-kick in de studio. Zijn vader Leo en broer Jelte zijn ook bekende gezichten in de mediawereld.

Stem hieronder op jouw favoriet! Vrijdag komt het tweede deel online!