Sparta-goudhaantje zet in op topclub: 'Zij mogen altijd aankloppen'

Sparta-goudhaantje zet in op topclub: 'Zij mogen altijd aankloppen'

27-10-2016 11:32

De belichaming van de Sparta-opmars in de Eredivisie is misschien wel Loris Brogno. De Belgische aanvaller was al goed voor vijf competitietreffers, nadat hij vorig seizoen al zestien doelpunten produceerde en twaalf assists verzorgde.

Brogno scoorde afgelopen dinsdag bovendien in het bekerduel met PSV, dat door Sparta verrassend met 3-1 werd gewonnen. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht om zo vlot te scoren", vertelt de Belg aan Voetbalkrant.com. "De Nederlandse competitie is vrij open en er wordt offensief gevoetbald, dat speelt in mijn voordeel. Ik moet wel nog mijn efficiëntie opkrikken, maar daar werk ik hard aan. Mezelf een streefcijfer opleggen, doe ik niet. We zullen wel zien hoeveel doelpunten ik heb gemaakt aan het einde van het seizoen. Het belangrijkste is dat het team goed speelt."

Brogno is ambitieus, zo blijkt wanneer hem wordt gevraagd naar zijn toekomst. De aanvaller sluit een terugkeer naar België niet uit. "Alles is mogelijk, ik sluit dat zeker niet uit. Een terugkeer is mogelijk en waarom niet naar een topclub als Anderlecht of Standard. Zij mogen altijd komen aankloppen. Maar momenteel ben ik blij in Nederland, ik heb er plezier en zit goed in mijn vel."