ADO-fans schreeuwen om bankzitter: 'Dan denk je ook: doe ik het weer verkeerd?'

ADO-fans schreeuwen om bankzitter: 'Dan denk je ook: doe ik het weer verkeerd?'

27-10-2016 12:07
4

Vrijwel wekelijks roepen de fans van ADO Den Haag om spits Dennis van der Heijden. Het feit dat de aanhang van de residentieclub hem zó graag ziet spelen, heeft voor- en nadelen, vertelt Van der Heijden aan het Algemeen Dagblad. 

"Voor mij is het wel fijn, maar voor sommige andere jongens minder. Als je hoort dat een ander wordt toegezongen denk je als speler ook: doe ik het weer verkeerd? Maar dat de supporters vertrouwen in mij hebben, doet me goed", aldus de tiener, die vorig seizoen een fenomenale entree maakte bij ADO. Op zijn Eredivisie-debuut scoorde Van der Heijden twee keer. 

Dit seizoen moet hij Mike Havenaar voor zich dulden. "Havenaar is veel meer ervaren dan ik en heeft meer goals gemaakt in het betaalde voetbal. Dat maakt hem de eerste spits. Ik heb geduld nodig. Ik voel me goed en hoop dat mijn kansen toenemen. Ik weet wel dat de trainer vertrouwen in me heeft, maar dat uit zich nog niet in een basisplaats. De kansen die ik krijg, pak ik."

Dinsdagavond was Van der Heijden belangrijk voor ADO. Met een rake kopbal bezorgde hij zijn werkgever de overwinning tijdens het bekerduel met Telstar (2-1).