Schaars (32) in voorlopige selectie Oranje; Blind roept ook Robben op

Schaars (32) in voorlopige selectie Oranje; Blind roept ook Robben op

27-10-2016 14:49
101

Bondscoach Danny Blind heeft Stijn Schaars opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De 32-jarige middenvelder van sc Heerenveen speelde in 2014 zijn laatste interland. Dit seizoen presteert hij uitstekend met zijn Friese werkgever. In totaal heeft Blind 22 spelers opgeroepen. 

Een opvallend kleine groep, erkent ook de oefenmeester zelf. "Ik heb bewust gekozen voor een kleine voorselectie. Op dit moment zijn er door de vele blessures nogal wat vraagtekens en onzekerheden. Ik kan dan wel andere spelers gaan toevoegen aan de voorlopige selectie, maar ik wil voorkomen dat ik die volgende week weer moet afzeggen", citeert de KNVB hem. "De komende dagen hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over de fysieke gesteldheid van de spelers in kwestie."

In totaal zijn er tien spelers uit de Eredivisie geselecteerd: drie Feyenoorders, vier PSV'ers, twee Ajacieden en Schaars dus. Oranje speelt over twee weken twee interlands: een oefenduel met België, op woensdag 9 november, en een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, vier dagen later.

De volledige Oranje-selectie

Keepers: Maarten Stekelenburg en Michel Vorm

Verdediging: Daley Blind, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk, Rick Karsdorp, Terence Kongolo, Joël Veltman en Jetro Willems

Middenveld: Davy Pröpper, Georginio Wijnaldum, Wesley Sneijder, Jordy Clasie, Davy Klaassen, Bart Ramselaar, Stijn Schaars en Tonny Vilhena

Aanval: Vincent Janssen, Bas Dos, Luuk de Jong, Memphis Depay en Arjen Robben