Eerste speelminuten voor Krul in jaar tijd: Ajax-doelman incasseert vijf goals

Eerste speelminuten voor Krul in jaar tijd: Ajax-doelman incasseert vijf goals

27-10-2016 13:20
17

Tim Krul heeft donderdag voor de eerste keer in twaalf maanden tijd speelminuten gemaakt. De Ajax-doelman maakte zijn opwachting tijdens een oefenwedstrijd tussen Jong Ajax en Ajax A1. De huurling van Newcastle United raakt steeds fitter, vertelt trainer Peter Bosz. 

"Dit kwam op zijn pad, straks zal hij echte wedstrijden keepen bij Jong Ajax. Over de vervolgstappen kan ik nog niets zeggen. Daarover ga ik in gesprek met onder meer de medische staf", tekende Voetbal International op uit de mond van de oefenmeester. 

De Telegraaf meldt dat Krul de test 'goed doorstond'.  Jong Ajax verloor het oefenpotje, dat werd afgewerkt op sportcomplex De Toekomst, overigens met 5-0. Justin Kluivert was de grote uitblinker bij de A1 van Ajax. 

Krul liep eind 2015 een zware knieblessure op tijdens de interland tussen Oranje en Kazachstan. Sindsdien is de goalie uit de roulatie. Ajax huurde de 28-jarige keeper in augustus van Newcastle. Sindsdien kwam hij nog niet in actie in een officieel duel. André Onana en Diederik Boer nemen voorlopig de honneurs waar.