Dus toen De Boer wegging bij Ajax, wist ik meteen hoe laat het was

"Dus toen De Boer wegging bij Ajax, wist ik meteen hoe laat het was"

27-10-2016 13:48
12

In de visie van Ajax-trainer Peter Bosz herkent Jordi Cruijff veel van de denkbeelden van zijn in maart 2016 overleden vader Johan. Bosz en Cruijff jr. werkten een halfjaar samen bij de Israëlische topclub Maccabi Tel Aviv. 

"Bosz heeft extreme voetbalideeën. Heel gedurfd en altijd uitgaand van het positieve. Ik vond het een genot met hem samen te werken. Jammer dat het zo kort is geweest. Het verbaasde me niet dat Ajax bij Peter uitkwam. Sterker, ik wist dat Bosz werd gezien als mogelijke opvolger van Frank de Boer", vertelt Cruijff deze week in een uitgebreid interview met Voetbal International. 

"Dus toen De Boer wegging bij Ajax, wist ik meteen hoe laat het was. Dat is allemaal op een keurige manier gegaan. En hij doet het goed in Amsterdam. In zijn beginfase bij Ajax was er kritiek vanwege de resultaten. Daar is een Nederlandse term voor die ik altijd heb onthouden: scorebordjournalistiek. Dat is niet fair."

"Iedere trainer heeft tijd nodig om zijn stempel te drukken. Zeker een type als Peter Bosz: hij wil extreem aanvallen. Dat vraagt extreme concentratie bij de spelers, die speelwijze is extreem moeilijk", weet Cruijff. "Dus geef die man de tijd om dat erin te slijpen. Peter is de ideale trainer voor Ajax, daar heb ik geen enkele twijfel over."