Zij gaan een grote carrière tegemoet: de tien grootste talenten in de Eredivisie

Zij gaan een grote carrière tegemoet: de tien grootste talenten in de Eredivisie

28-10-2016 10:10
22

De Eredivisie staat al jaren bekend als een kweekvijver voor jonge voetballers en ook dit seizoen zijn er weer ontzettend veel toekomstige sterren te bewonderen. Wie zijn de tien grootste talenten van 20 jaar of jonger van de Nederlandse velden?

Jerry st. Juste (sc Heerenveen)
Jerry st. Juste speelt met de week beter bij sc Heerenveen, dat met een huidige derde plek fantastisch presteert. De centrumverdediger heeft met zijn snelheid, kracht en voetballende vermogen alles in zich om een topverdediger te worden, en het zal dus niet lang duren voordat hij een stap hogerop maakt.

Steven Bergwijn (PSV)
Eén van de weinige talenten uit deze lijst die nog geen basisspeler is bij zijn club, maar het lijkt voor Steven Bergwijn een kwestie van tijd voordat hij zijn vaste plek in de basis van de formatie van Phillip Cocu te pakken heeft. Lijkt met zijn snelheid, actie, goede schot en voorzet de gedroomde opvolger van ex-PSV'er Memphis.

Bart Ramselaar (PSV)
Bart Ramselaar maakte afgelopen zomer voor ruim vier miljoen euro de overstap van FC Utrecht naar PSV. Er waren veel twijfels over de middenvelder, van wie het rendement veel te laag zou zijn. Inmiddels snoert Ramselaar alle criticasters de mond. Hij heeft, mede door blessures, al de nodige basisplaatsen gekregen onder Cocu én scoorde tegen Sparta Rotterdam de winnende (1-0).



Milot Rashica (Vitesse)
Milot Rashica is zich bij Vitesse langzamerhand aan het ontwikkelen tot een van de beste buitenspelers op de Nederlandse velden. De Kosovaars international kan met zijn dribbels elke linksback in de Eredivisie nachtmerries bezorgen. Rashica werd eerder aan Ajax gelinkt, maar die deal ging tot opluchting van de Vitesse-supporters niet door.

Enes Ünal (FC Twente)
Enes Ünal had bij Manchester City te maken met een topspits als Sergio Agüero en de jongeling Kelechi Iheanacho. Hij besloot het hazenpad te kiezen. Geen slechte keuze, want de Turks international is op dit moment topscorer van de Eredivisie en heeft Hakim Ziyech doen vergeten in Twente. Het is de vraag of hij ooit eerste spits van City zal worden, maar hij lijkt hoe dan ook een mooie carrière tegemoet te gaan.



Richairo Zivkovic (FC Utrecht)
Het moest het jaar van de waarheid worden voor 'eeuwig talent' Richairo Zivkovic, die er nog niet in slaagde een plek in het eerste van Ajax af te dwingen. De spits toont dit seizoen op huurbasis in Utrecht zijn klasse en zal nu moeten laten zien dat hij goed genoeg is om eerste spits van Ajax te worden.

Denzel Dumfries (Sparta)
Denzel Dumfries wordt het hele seizoen al gelinkt aan PSV en gezien zijn prestaties is dat niet meer dan logisch. De rechtsback van Sparta valt op door zijn snelheid, kracht en zijn vermogen om 90 minuten lang over de rechterflank te draven. Dumfries heeft al meerdere malen aangegeven een stap hogerop te willen maken.

Davinson Sanchez (Ajax)
Davinson wie? Weinig mensen hadden van deze Colombiaanse verdediger gehoord, toen hij afgelopen zomer overkwam naar Ajax. Inmiddels is dat wel anders. Sanchez valt elke week op door zijn enorme fysiek, kopkracht en zijn fantastische verdedigende acties. De supporters van Ajax mogen blij zijn als hij niet binnen één jaar vertrokken is naar een Europese topclub.

Kasper Dolberg (Ajax)
Dé revelatie van dit seizoen. Kasper Dolberg wordt nu al vergeleken met topspitsen als Patrick Kluivert, Wim Kieft en Marco van Basten, maar zelf gaat de Deen stoïcijns door met doelpunten maken. Zelfs De Kuip kon Dolberg niet intimideren: hij zette Ajax op fantastische wijze op een 1-0 voorsprong in zijn eerste Klassieker. Ajax lijkt met Dolberg eindelijk de langverwachte topspits binnen te hebben.

Abdelhak Nouri (Ajax)
Het enige talent in deze lijst dat nog geen minuten in de Eredivisie heeft gemaakt, maar daarom niet het minst besproken is. Nouri wist in de midweekse bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys wéér te overtuigen en werd eerder uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League in de eerste periode. Trainer Peter Bosz lijkt, mede door de druk van de fans, niet meer om Nouri heen te kunnen.