Beschuldigde De Jong: 'Dat is een broodje aap-verhaal, zoiets zou ik nooit doen'

Beschuldigde De Jong: 'Dat is een broodje aap-verhaal, zoiets zou ik nooit doen'

27-10-2016 15:28
7

Van een zogenaamde crisissfeer was donderdag weinig te merken op de training van PSV. Aanvoerder Luuk de Jong maakt zich niettemin ernstig zorgen over de matige prestaties van de laatste weken, vertelt hij voor de camera van Omroep Brabant. 

"We presteren niet goed en scoren te weinig. Natuurlijk word ik daar ook op aangekeken. Als aanvoerder en als spits. Op doelpunten word je afgerekend en dat accepteer ik ook. Maar het vertrouwen voel ik zeker nog en ik voel ook het vertrouwen naar team er nog is", aldus de spits. 

Wedden

Meer odds

Dinsdagavond ontstond er ophef, nadat PSV op bezoek bij Sparta met 3-1 had verloren. De Jong zou een wegwerpgebaar hebben gemaakt richting de uitsupporters, die Schaam jullie kapot richting hun ploeg schreeuwen. "Dat wegwerpgebaar naar de supporters is een broodje aap-verhaal. Dat zou ik nooit doen naar de supporters die er altijd zijn", luidt de reactie van De Jong.

Wat nu voor PSV, dat komend weekend tegen Vitesse speelt? "We hebben besproken hoe we nu verder willen. Wat er binnen de kleedkamer gezegd wordt ga ik niet vertellen, maar we willen dit veranderen. Want wat er bij Sparta is gebeurd, is onacceptabel. Als team moeten we nu een reactie geven. Laten zien dat we PSV zijn en anders voetballen dan de laatste wedstrijden."