Bosz sluit transfers niet uit: 'Die jongens zijn gewoon Nederlands elftal-spelers'

Bosz sluit transfers niet uit: 'Die jongens zijn gewoon Nederlands elftal-spelers'

27-10-2016 15:55
19

Peter Bosz vindt dat Abdelhak Nouri het woensdagavond uitstekend heeft gedaan tegen Kozakken Boys (6-1 winst), maar de Ajax-trainer plaatst ook direct een kanttekening bij het indrukwekkende optreden van de jonge middenvelder. 

"Celta de Vigo of Kozakken Boys, dat is nogal een verschil. Het neemt niet weg dat Abdelhak doet wat hij moet doen, namelijk zich laten gelden in de minuten die hij krijgt", citeert het digitale thuis van Ajax Bosz. "Ik heb al vaker gezegd dat we meer dan elf goede spelers hebben. Dan moet je ze ook durven opstellen, vind ik. Alle jongens die gisteren speelden, verdienen het ook."

De selectie van Ajax is dit seizoen érg breed. Onder meer El Ghazi, Riechedly Bazoer en Kenny Tete zitten al weken op de bank. Of er in de winterstop wellicht spelers worden verkocht? "Natuurlijk moeten we dan kijken hoe het staat met héél de selectie. Maar dat doen we eigenlijk iedere maand al, dan zitten we ook met scouting bijvoorbeeld", laat Boz weten.

"We hebben heel veel goede spelers. Jongens als Riedewald, Tete en Bazoer zijn gewoon Nederlands elftal-spelers. Het kan gebeuren dat je eventjes op de bank komt, maar die jongens willen ook gewoon spelen. Dat snap ik."