'Bony van de Krommedijk': 'Was niet de bedoeling om van club naar club te gaan'

'Bony van de Krommedijk': 'Was niet de bedoeling om van club naar club te gaan'

27-10-2016 16:11

Sinds afgelopen zomer beschikt FC Dordrecht over de voetbalnomade Joel Thomas. De Fransman was geschorst, maar is inmiddels weer beschikbaar voor De Schapenkoppen.

De fysiek sterke Thomas wordt op de Krommedijk wel eens liefkozend de nieuwe Wilfried Bony genoemd. Een vergelijking waar de spits zelf hartelijk om kan lachen. "Hij is net als ik Frans met roots uit de Ivoorkust en vooral een goed voorbeeld voor mij", aldus Thomas op de clubsite van Dordrecht. 

De aanvaller heeft een flinke reis door Europa gemaakt, met avonturen in onder meer Duitsland, Griekenland en Roemenië. "Het was niet mijn bedoeling om van club naar club te gaan, maar het is gewoon zo gelopen. Ik wil graag voetballen, op het veld staan dus elke kans heb ik gegrepen. Maar ik wilde altijd in Nederland voetballen, de manier waarop hier wordt gespeeld ligt mij."

"Als kind zag ik Gullit en van Basten spelen en ik was onder de indruk. Ik heb niet echt voorbeelden maar als ik namen moet noemen zijn zij het wel. Mijn zaakwaarnemer zag mij in Schotland voetballen en tipte FC Dordrecht. De club kende ik al van naam, een jaar of zes geleden was ik daar ook al in beeld. Ik hoefde niet lang na te denken, dit was de mogelijkheid om in het land te voetballen waar er wordt gespeeld zoals het mij ligt."