Schaars grote verrassing in Oranje-selectie: 'Had ik niet verwacht'

Schaars grote verrassing in Oranje-selectie: 'Had ik niet verwacht'

27-10-2016 16:05
5

De grootste verrassing in de voorselectie van het Nederlands elftal is toch wel Stijn Schaars. De ervaren middenvelder van sc Heerenveen was zelf ook verbaasd toen hij hoorde van het nieuws.

Schaars is door Oranje-bondscoach Danny Blind opgenomen in de voorselectie voor de duels met België (oefen) en Luxemburg (WK-kwalificatie). Voor de middenvelder een beloning voor zijn goede vorm in Friesland. "Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik erbij zou zitten", vertelt Schaars tegenover Wasserman

"Er werd van diverse kanten wel gespeculeerd over een terugkeer van mij in de selectie, maar ik had echt gedacht dat het bij speculaties zou blijven. Je speelt tenslotte bij Heerenveen. Overigens moet ik wel zeggen dat ik niet wist dat Kevin Strootman geschorst is voor het kwalificatieduel tegen Luxemburg."

Schaars erkent dat hij in uitstekende vorm verkeert bij Heerenveen, dat knap derde staat. "Boven verwachting goed zelfs. Want ook ik had niet verwacht dat we zo hoog zouden staan op de ranglijst. Ik had ons ingeschat op een plaats bij de eerste zeven of acht, maar we staan nu, op doelsaldo, zelfs boven PSV. En dat hebben we bereikt met leuk voetbal. Ik wist dat we een goede selectie hadden, maar de ploeg had vorig jaar toch een vrij matig seizoen gedraaid."