Feyenoorders moesten pannenkoeken eten: 'Na de wedstrijd tegen United'

Feyenoorders moesten pannenkoeken eten: 'Na de wedstrijd tegen United'

27-10-2016 17:42
11

Bij Feyenoord besteden ze ontzettend veel aandacht aan de fysieke conditie van de spelers. Inzakken is er na een training of wedstrijd echt niet bij, zo vertelt Jan-Arie van der Heijden in het Feyenoord Magazine.

"Bij Feyenoord werken alle jongens na de groepstraining individueel aan hun lichaam", aldus de verdediger. "Op het gebied van individuele trainingsprogramma's heeft de club de laatste jaren echt grote stappen gemaakt. Dat was al ingezet voor mijn komst, heb ik van ploeggenoten begrepen, maar zelf heb ik in de bijna anderhalf jaar dat ik er nu ben, ook ervaren dat de club op dat vlak flinke vorderingen heeft gemaakt."

"Dat zag je ook na de wedstrijd tegen Manchester United", vervolgt Van der Heijden. "In de kleedkamer moest iedereen gelijk pasta of pannenkoeken eten, met daarin extra koolhydraten, eiwitten en vetten, zodat we zo snel mogelijk konden herstellen voor de wedstrijd tegen PSV drie dagen later."

Ook Van der Heijden wordt streng gecontroleerd. "Zo moet ik voor het slapen iedere avond een halve bak kwark eten om bepaalde stoffen aan te vullen. Daaraan kun je merken dat Feyenoord een topclub is met een topsportklimaat. Het is volgens mij ook een van de verklaringen dat vrijwel iedereen in het team die drukke periode in september goed is doorgekomen."