Barcelona witheet na uitlatingen van preses Spaanse profliga over 'flesjesgate'

Barcelona witheet na uitlatingen van preses Spaanse profliga over 'flesjesgate'

27-10-2016 18:44
15

FC Barcelona stapt naar het internationaal sporttribunaal CAS. De Catalaanse club heeft het vertrouwen in voorzitter Javier Tebas van de Spaanse profliga LFP opgezegd. Tebas haalde uit naar Barcelona vanwege 'flesjesgate'.

"Zijn uitspraken zijn ongepast voor een sportbestuurder. De club legt de zaak bij het CAS, zodat zij kunnen beoordelen of er maatregelen moeten worden genomen", reageert Barça-preses Josep Maria Bartomeu op de clubsite.

De Spaanse kampioen won zaterdag in de slotminuten van Valencia door een benutte penalty van Lionel Messi. Bij het vieren van de 2-3 gooide een Valencia-fan een plastic flesje naar de juichende Barcelona-spelers, waarna onder meer Neymar en Luis Suarez ter aarde stortten. Tebas hekelde het gedrag van de wereldsterren.

"Het ergste wat er is gebeurd, is het gooien van een flesje", zei Tebas tegen ESPN. "Het gedrag van de spelers was niet iets dat ik wil zien. Neymar had het publiek niet moeten uitlokken." Barcelona is witheet over die reactie en verbaast zich over het feit dat de schuld niet wordt neergelegd bij Valencia.

'De Spaanse bond moet gewoon kijken naar de feiten en de bestaande regels toepassen in plaats van zaken te interpreteren. Barcelona gaat ervan uit dat de bond voortaan na elk doelpunt het juichen van teams beoordeelt', eindigt het statement cynisch.