Verheijen haalt weer uit: 'Welke Einstein besloot hem twee keer te laten spelen?'

Verheijen haalt weer uit: 'Welke Einstein besloot hem twee keer te laten spelen?'

27-10-2016 18:55
18

Raymond Verheijen heeft zijn pijlen dit keer op Manchester City en manager Pep Guardiola gericht. Volgens de Nederlandse inspanningsfysioloog springt de koploper van de Premier League onvoorzichting om met Vincent Kompany.

De Belg stond woensdag in het League Cup-duel met stadgenoot Manchester United voor de tweede keer in vier dagen tijd in de basis bij The Citizens. Na de eerste helft op Old Trafford vroeg hij zelf om vervanging. 'Bemoedigend om te lezen dat Kompany zichzelf beschermde tegen de incompetentie van Pep Guardiola en zijn medische team', schrijft Verheijen op Twitter.

'Welke Einstein heeft beslist om Kompany een tweede keer in vier dagen op te stellen na alweer een maand revalideren, en dat gezien zijn blessuregeschiedenis?', vervolgt de inspanningsfysioloog, die ook al geen vrienden is met Liverpool-manager Jürgen Klopp. Verheijen vindt dat Manchester City een grote fout heeft gemaakt met de verdediger.

'Guardiola en zijn medische staf zouden zich moeten schamen voor dit gebrek aan kennis. Zo behandel je spelers niet. Na een revalidatie is het onmogelijk voor een speler om te herstellen voor woensdag, nadat hij zondag 80 minuten heeft gespeeld', besluit Verheijen.