Streppel: Schaars belde me gisteravond op dat andere trainer hem had gebeld

Streppel: "Schaars belde me gisteravond op dat andere trainer hem had gebeld"

27-10-2016 21:21
15

Jurgen Streppel denkt dat Sam Larsson het niveau van PSV aankan. De aanvaller van sc Heerenveen werd eerder al eens in Eindhoven genoemd en steekt momenteel in bloedvorm. Ook Stijn Schaars is in vorm. Niet voor niets behoort de oud-PSV'er tot de voorselectie van het Nederlands elftal. Streppel is blij voor hem.

Larsson zit donderdagavond in het bekerduel met FC Eindhoven uit voorzorg op de bank. De Zweed heeft last van zijn liezen. "Heerenveen is zijn top. Hij moet hier jarenlang spelen", zegt Streppel gekscherend tegen FOX Sports.

Op serieuze toon: "Hij is een hele goede speler, maar PSV en Heerenveen is een wereld van verschil. Daar wordt veel meer gevraagd. Het gaat sneller en de druk is groter. Het is niet met elkaar te vergelijken, maar ik denk wel dat hij het aankan."

Schaars weet hoe het is om bij PSV te spelen. Inmiddels is hij bij Heerenveen helemaal opgebloeid met een plekje in de voorselectie van Oranje tot gevolg. "Geweldig en verdiend", aldus Streppel. "Hij heeft de afgelopen tien wedstrijden uitstekend gespeeld. Ik kan me de selectie voorstellen. Schaars belde me gisteravond op dat een andere trainer hem had gebeld. Hij was daar enorm blij mee."