Heerenveen voegt zich bij laatste zestien na nipte zege in Eindhoven

27-10-2016 22:38
6

SC Heerenveen heeft zich als laatste ploeg bij de laatste zestien van het bekertoernooi gevoegd. De Friezen waren donderdagavond in Brabant te sterk voor FC Eindhoven (2-1). De nummer drie van de Eredivisie legde in het eerste half uur de basis voor de zege.

Younes Namli, normaliter bankzitter, opende de score met een dwarrelbal. Kort daarna leek Heerenveen op rozen te zitten door een rake kopbal van Reza Ghoochannejhad. Maar Eindhoven vocht zich terug in de wedstrijd en maakte tien minuten voor het rustsignaal de aansluitingstreffer via Jinty Caenepeel.

Wat volgde was een spannend bekerduel. Zowel Eindhoven als Heerenveen had kansen voor een doelpunt. Man in vorm Arber Zeneli had vroeg in de tweede helft de grootste mogelijkheid. Hij passeerde twee man, maar zag zijn schot op de pal belanden.

Voor alle zekerheid bracht Jurgen Streppel Sam Larsson en Yuki Kobayashi het laatste kwartier binnen de lijnen. Larsson verraste bijna doelman Ruud Swinkels, die ook een antwoord had op een poging van invaller Henk Veerman. Echter slaagde Eindhoven er niet meer in om zelf voor de gelijkmaker te tekenen.