Schaars negeerde Blind: Omdat ik geen onbekende nummers opneem

Schaars negeerde Blind: "Omdat ik geen onbekende nummers opneem"

27-10-2016 23:22
3

Stijn Schaars kan terugkijken op een succesvolle donderdag. Eerst werd bekend dat de middenvelder van sc Heerenveen bij de voorselectie van Oranje zit en donderdag bereikte hij de laatste zestien van het bekertoernooi. Al ging dat laatste moeizaam. De Friezen wonnen nipt van FC Eindhoven (2-1).

"Dat lag voor het merendeel aan onszelf", zegt Schaars tegen FOX Sports. "Wij waren slordig aan de bal en dat zorgde voor veel schakelmomenten. Zijn bleven erin geloven. Ik moet ook een compliment geven aan Eindhoven voor de manier waarop zij speelden. Eindhoven probeerde er wat van te maken. Wij hebben het niet makkelijk gehad."

Zijn dag hoe dan ook kan niet meer stuk na het belletje van Danny Blind. "Eerlijk gezegd had ik de eerste drie keer niet opgenomen, omdat ik geen onbekende nummers opneem", vertelt Schaars. "Toen kreeg ik een berichtje van Blind of ik hem wilde terugbellen. Ik was toch wel verrast, want had niet het idee dat ik weer bij het Nederlands elftal in beeld zou komen. Dat het gebeurt is fantastisch."