Bosz sluit Ajax-transfers van middenvelders niet uit: Kan een gevaar zijn

Bosz sluit Ajax-transfers van middenvelders niet uit: "Kan een gevaar zijn"

28-10-2016 09:52
35

Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en andere jeugdige Ajax-spelers kloppen nadrukkelijk op de deur bij het eerste elftal. Trainer Peter Bosz waakt voor te veel concurrentie en een overbevolkt middenveld.

"Ik weet dat we heel veel middenvelders hebben en de jonge jongens kloppen absoluut op de deur", begint Bosz tegenover De Telegraaf. Ajax heeft ongeveer tien middenvelders tot beschikking die in het eerste kúnnen meedraaien, waaronder Van de Beek, Nouri, Frenkie de Jong en Carel Eiting.

Bosz weet dat er wat moet gebeuren. "Ik denk dat het goed is dat we met elkaar kijken – en dat moet snel zijn, omdat je goed moet zijn voorbereid op de winterstop – hoe de selectie ervoor staat. Voor die transferperiode moeten we ook naar onze middenveld-bezetting kijken. Te veel concurrentie kan een gevaar zijn, vind ik", aldus de trainer.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars wordt dus aan het werk gezet, want zodoende behouden de groeibriljanten perspectief. Bosz liet al weten dat hij geduld betracht wat betreft Nouri. "We hebben tegen Kozakken Boys ook gezien dat Ajax een club is die heel veel met talenten werkt. Daar houd ik ook van en dat vind ik mooi. We startten daar met zes jongens in de basis die nog geen twintig zijn. Dat is nogal wat!"