'Ik zou hem opstellen, maar dat komt ook omdat ik Toornstra het niet vind'

'Ik zou hem opstellen, maar dat komt ook omdat ik Toornstra het niet vind'

28-10-2016 10:15
3

Een luxeprobleem voor Giovanni van Bronckhorst in de aanloop naar de Eredivisie-topper tussen Feyenoord en nummer drie sc Heerenveen. De trainer heeft de keuze uit vier fitte buitenspelers: Eljero Elia, Steven Berghuis, Bilal Basacikoglu en Jens Toornstra.

Het viertal moet voor het competitieduel met Heerenveen twee plekken verdelen. Regi Blinker, oud-speler van Feyenoord, geeft Van Bronckhorst advies. Op links: "Als Eljero Elia fit is dan is hij boven elke discussie verheven. Voor de plek aan de rechterkant in de aanval is dat in mijn ogen minder duidelijk", zegt Blinker in het Algemeen Dagblad.

Aan de rechterkant is de keuze lastiger. "Als Berghuis fit is, heeft hij gewoon iets extra's", vervolgt Blinker. "Dan zou ik hem opstellen, maar dat komt ook omdat ik Jens Toornstra geen buitenspeler vind. Nu Dirk Kuyt op 36-jarige leeftijd af en toe een wedstrijdje overslaat, kan Toornstra zich ook meer als schaduwspits laten zien. En Basacikoglu heeft pure snelheid als wapen. Hij kan van waarde zijn als de ruimtes op het veld groter worden. Maar dat is vaak pas aan het einde van een wedstrijd."