Twente profiteert van advies Guardiola: Ik wil het land iets teruggeven

Twente profiteert van advies Guardiola: "Ik wil het land iets teruggeven"

28-10-2016 10:29
3

FC Twente overtreft dit seizoen alle verwachtingen en dat is mede te danken aan de uitstekend presterende huurlingen van Manchester City. Bersant Celina is er één van.

De twintigjarige aanvaller kreeg afgelopen zomer het advies van manager Pep Guardiola om naar de Eredivisie te gaan. "Hier voetballen gewoon twee ploegen tegen elkaar", is de nuchtere analyse van Celina in gesprek met de NOS. Twente-trainer René Hake is blij met de aanwinst, die vrijdagavond tegen Roda JC weer zal starten. "Het is een eergevoelige jongen", aldus Hake. "Hij wil zich graag laten zien. Hij wil belangrijk zijn en zich hier ontwikkelen."

Hoogtepunt voor Celina dit seizoen is zijn optreden met Kosovo in de WK-kwalificatiereeks. Het land is pas sinds mei van dit jaar officieel lid van de wereldvoetbalbond FIFA. Celina en zijn familie ontvluchtten Kosovo toen hij twee jaar oud was, uitkomend in Noorwegen. Toen hij een uitnodiging voor de nationale ploeg kreeg, twijfelde hij geen moment. "Ik wil het land iets teruggeven. Ik wil het land goed en trots maken, wat het natuurlijk al lang is. Maar toch..."