In het kort: Cavani behoedt PSG voor misstap, Gladbach wint weer niet

In het kort: Cavani behoedt PSG voor misstap, Gladbach wint weer niet

28-10-2016 23:50
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Gladbach al vier duels zonder zege
Borussia Mönchengladbach heeft voor de vierde keer op rij niet gewonnen in de Bundesliga. Eintracht Frankfurt hield vrijdag stand tegen het team van trainer André Schubert: 0-0. Gladbach heeft na negen wedstrijden twaalf punten, Frankfurt heeft er drie meer en staat zesde. Komende week neemt Gladbach het in de Champions League op tegen Celtic.

Cavani belangrijk voor PSG
Paris Saint-Germain heeft op bezoek bij Lille een belangrijke overwinning geboekt in de titelstrijd in de Ligue 1. Edinson Cavani bezorgde de regerend kampioen met zijn tiende competitietreffer de drie punten: 0-1. De formatie uit Parijs verkleint de achterstand op koploper Nice tot drie punten. Die ploeg komt zaterdag nog wel in actie tegen Nantes.

Vreven ontslagen bij Waasland-Beveren
Stijn Vreven en Waasland-Beveren gaan uit elkaar. De oud-speler van FC Utrecht is door tegenvallende resultaten ontslagen bij de Belgische ploeg, zo melden de Belgen via de officiële kanalen. Vorig seizoen bezorgde Vreven Waasland-Beveren nog het beste seizoen in de geschiedenis, deze jaargang staat de club op een teleurstellende veertiende plaats. 

Jong Ajax moet doelman lange tijd missen
Jong Ajax moet het enkele weken zonder doelman Norbert Alblas (21) stellen. De talentvolle sluitpost heeft een polsblessure opgelopen. Dat meldt de Amsterdamse club vrijdagmiddag. Tijdens een training heeft Alblas een breukje in zijn pols opgelopen, waardoor hij zes weken lang gips zal moeten dragen.

Bierincident Gelderse derby onderzocht
De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar het bierincident bij NEC-Vitesse. Dat meldt De Gelderlander. Na rust belette het thuispubliek Vitesse een corner te nemen door bekers met bier op het veld te gooien. Dit leidde tot een staking van de wedstrijd van enkele minuten. NEC krijgt nu dus mogelijk een geldstraf. 

Samenvattingen Eredivisie blijven bij NOS
De samenvattingen van de wekelijkse Eredivisie-wedstrijden blijven te zien bij de NOS. De publieke omroep had een clausule in het contract met de Eredivisie op laten nemen om de rechten in 2017 af te kunnen staan aan FOX Sports, maar hier wordt geen gebruik van gemaakt, meldt de NOS zelf. De hoogtepunten van alle duels blijven tot 2019 te zien op het publieke net. 

Tighadouini kan spelen tegen PSV
Adnane Tighadouini kan gewoon spelen tegen PSV, zo meldt De Telegraaf. De buitenspeler van Vitesse raakte geblesseerd aan zijn voet in het bekerduel met RKC Waalwijk (4-1 winst) maar is zaterdagavond van de partij tegen de Eindhovenaren. Om 19.45 uur trappen de nummers vier en zeven van de Eredivisie af.

Stop op aanleg kunstgras
De aanleg van zeker twintig kunstgrasvelden met 'SBR-rubbergranulaat' is eerder deze maand gestaakt. Dat bevestigen producenten aan Omroep West. Dat besluit is genomen naar aanleiding van de commotie die ontstond na een uitzending van Zembla over de 'kankerverwekkende' korrels. Volgens het RIVM en de KNVB zou er gewoon gevoetbald kunnen worden op de mat.

Gravenberch pijnigt Arsenal
Arsenal kan voorlopig geen beroep doen op Lucas Perez. De Spaanse aanvaller, die in de zomer voor zo'n twintig miljoen euro overkwam van Deportivo La Coruña, heeft in de League Cup-wedstrijd tegen het Reading van Jaap Stam een enkelblessure opgelopen en ligt er zes tot acht weken uit, bevestigt manager Arsène Wenger. De kwetsuur werd veroorzaakt door een tackle van Nederlander Danzell Gravenberch.