Update: Maar ik blijf bedroefd dat ik twee wedstrijden moet toekijken

Update: "Maar ik blijf bedroefd dat ik twee wedstrijden moet toekijken"

28-10-2016 12:30
7

Willem II heeft donderdagavond een succesje geboekt in Zeist. De tuchtcommissie van de KNVB bracht de straf voor Fran Sol terug naar drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Dat melden de Tilburgers vrijdagochtend via de officiële kanalen. De aanklager betaald voetbal kwam maandag met een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, en dat werd er na beroep van Willem II dus één minder.

Sol werd afgelopen zaterdag van het veld gestuurd door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer, die oordeelde dat de Willem II-topscorer (24) in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht een 'natrappende beweging' maakte. Sol liet later weten dat hij niet de intentie had om slachtoffer Nacer Barazite te blesseren.

Dat vond gehoor bij de tuchtcommissie van de KNVB, die de straf dus heeft verminderd. Sol mist door de schorsing de competitiewedstrijden van Willem II tegen FC Groningen en ADO Den Haag en is er tegen PSV weer bij.

Update 12.30: Fran Sol is blij dat er een wedstrijd van zijn schorsing af is gegaan. "Maar ik blijf bedroefd dat ik twee wedstrijden moet toekijken. Daar baal ik heel erg van", vertelt de spits aan het Brabants Dagblad. Toch komt de schorsing niet heel slecht uit voor Sol. "De plek waar ik hechtingen heb gekregen boven mijn wenkbrauw is nog heel gevoelig. Als ik 'm met mijn vinger aanraak, dan doet dat al pijn. Ballen koppen doe ik dus liever nog even niet."