Overmars ziet Ajacied met aflopend contract verrassen: Mooi toch?

Overmars ziet Ajacied met aflopend contract verrassen: "Mooi toch?"

28-10-2016 11:17
15

Marc Overmars staat voor een relatief rustige periode als het aankomt op contractbesprekingen. De (huur)contracten van slechts vijf spelers lopen aan het einde van het seizoen af.

Het gaat om Thulani Serero, Lasse Schöne, Diederik Boer en de huurlingen Bertrand Traoré en Tim Krul. "Een prachtig, overzichtelijke lijst", zegt Overmars, directeur spelerzaken in Amsterdam, tegen Ajax Life.

"Het verhaal van Serero is bekend", gaat Overmars alle spelers af. "Lasse (Schöne, red.) blijft verrassen. Mooi toch? Dat hij na dit seizoen transfervrij is, speelt nu geen rol. We bekijken het steeds in goede samenspraak. Laat hem dit jaar maar gewoon belangrijk zijn. Dan zijn wij ook blij."

Onder de lat is het spannender. Overmars verwacht niet dat Tim Krul na dit seizoen blijft en Boer loopt uit zijn contract. "We zijn heel tevreden over Diederik. Ik snap dat het voor hem lastig is nu André (Onana, red.) keept. Diederik is een gouden jongen voor de groep, neemt jongens op sleeptouw en zit er tijdens trainingen op een goede manier bovenop. Een echte winnaar."