'We sprongen de hekken in. Het was één groot feest, een onvergetelijk moment'

'We sprongen de hekken in. Het was één groot feest, een onvergetelijk moment'

28-10-2016 11:30
1

Mustafa Saymak maakte enkele weken geleden zijn rentree namens PEC Zwolle na lang blessureleed. Tijd om rustig zijn vorm terug te vinden is er niet: zondag speelt PEC tegen aartsrivaal Go Ahead Eagles.

Vorig seizoen raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn knie, deze zomer liep hij een voetblessure op. "Na mijn blessures heb ik nog teveel ups en downs", zegt Saymak tegen FOX Sports. "Op zich logisch, maar het is soms wel frustrerend. Ik wil belangrijk zijn voor het team, maar simpele dingen als een juiste aanname of pass gaan nog te vaak verkeerd. Tegen FC Twente en Excelsior heb ik voetballend weinig laten zien. Hopelijk kan ik zondag meer laten zien."

Zondagmiddag begint PEC Zwolle-Go Ahead Eagles om 12.30 uur. Na een slechte competitiestart heeft PEC de weg omhoog ingeslagen, terwijl de Eagles nog hopeloos uit vorm zijn. Maar: "Dat telt niet mee", beweert Saymak. "De IJsselderby is de wedstrijd van het jaar, een duel op zich. Er komt zoveel meer bij kijken dan een 'normaal' Eredivisieduel. Ondanks dat wij momenteel in een betere flow zitten, wil dat niet zeggen dat we zomaar even als winnaar van het veld afstappen. We moeten strijd leveren."

Saymak hoop ook op een persoonlijk succes tegen de Deventenaren. "Ik heb eigenlijk nog geen enkele keer mijn niveau gehaald tegen Go Ahead Eagles. Misschien wil ik mij teveel laten gelden, geen idee. Het zat ook niet altijd mee de afgelopen jaren. Alleen eind 2012 voor de beker ging het zoals gehoopt. We wonnen kort voor het verstrijken van de verlenging met 2-3, renden als een dolle naar het uitvak en sprongen met z'n allen de hekken in. Het was één groot feest. Een onvergetelijk moment", aldus de middenvelder.