Verrassend nieuws rond herstelde Afellay: Kei- en keihard gewerkt

Verrassend nieuws rond herstelde Afellay: "Kei- en keihard gewerkt"

28-10-2016 11:38
1

Goed nieuws rond Ibrahim Afellay. De dertigjarige middenvelder heeft deze week de training hervat bij Stoke City, bevestigt manager Mark Hughes vrijdag op een persconferentie.

Afellay raakte in april van dit jaar geblesseerd aan zijn knie tijdens een onschuldige oefensessie. De afgelopen maanden werkte hij buiten Stoke-on-Trent aan zijn herstel en maandag voegde Afellay zich weer bij zijn ploeggenoten. De middenvelder verrichte 'licht werk' en trainde nog niet met de groep mee.

"Ibrahim is weer terug en ziet er uitstekend uit, al is hij geen jongen die snel dik wordt", laat Hughes weten op de clubsite. "Het is duidelijk dat hij kei- en keihard heeft gewerkt om sterker terug te komen. De laatste dagen heeft hij alles gedaan wat hij wilde doen."

De volgende stap voor Afellay is meedoen met de groepstraining. Dat is voorlopig nog niet aan de orde, benadrukt Hughes. De Stoke-manager weigert ook een datum op de rentree van 53-voudig international van het Nederlands elftal te plakken. In september werd nog gemeld dat Afellay voor de jaarwisseling niet in actie zou kunnen komen.