'Arsenal wilde me ook graag hebben, net als Chelsea en Lyon. Maar ik koos Ajax'

'Arsenal wilde me ook graag hebben, net als Chelsea en Lyon. Maar ik koos Ajax'

28-10-2016 11:48
7

De gemiddelde leeftijd van de Ajax-selectie overtuigde André Onana van een verhuizing naar Amsterdam. Dat laat de Kameroense doelman weten aan Ajax Life.

Onana maakte anderhalf jaar geleden de overstap van FC Barcelona naar Ajax, omdat hij niet het gevoel had op korte termijn het eerste elftal van de Catalaanse grootmacht te kunnen halen. Vóórdat hij die knoop doorhakte, bekeek hij de gemiddelde leeftijd van de Ajax-selectie - en daar werd hij blij van.

"Arsenal wilde me ook graag hebben, net als Chelsea, Olympique Lyon en Nice. Maar ik koos voor Ajax", vertelt hij aan Ajax Life. "Waarom? Ik keek naar de A-selectie en zag dat er allemaal jonge spelers in zaten. Bij Ajax krijgen zij wel een kans. In Spanje en Engeland niet, in Frankrijk ook minder. Ik werd er echt blij van hoe jong de basisspelers van Ajax waren."

Onana heeft sinds zijn komst een aantal aanpassingsproblemen moeten overwinnen: de kou, maar ook de taalbarrière. "Dan wilde ik iets roepen in het Engels, zoals 'watch your back', maar dan moest ik te lang nadenken en was het al te laat. Ik roep het dan ook wel eens in het Spaans, maar dat begrepen de verdedigers dan niet, haha."