Voorwaardelijke straf voor 'teleurgesteld' Twente: Controleren we actief op

Voorwaardelijke straf voor 'teleurgesteld' Twente: "Controleren we actief op"

28-10-2016 12:55
9

FC Twente heeft een voorwaardelijke boete van 5000 euro opgelegd gekregen van de KNVB. De aanklager betaald voetbal stelde de Enschedese club in staat van beschuldiging voor het afsteken van vuurwerk in het uitvak tijdens het uitduel met sc Heerenveen.

Twente maakt via de officiële kanalen bekend dat de voorwaardelijke straf is geaccepteerd. Jan van Halst baalt. "Laat ik vooropstellen dat de steun bij uitwedstrijden echt geweldig is. Een groot compliment daarvoor", aldus de Twente-directeur op de clubsite.

"Supporters weten echter dat het niet toegestaan is om vuurwerk af te steken. Daar controleren we bij zowel uit- als thuiswedstrijden actief op. Daarom is dit wel een teleurstelling. We proberen de verantwoordelijke(n) te achterhalen en roepen via deze weg nogmaals op om geen vuurwerk af te steken bij wedstrijden."

Het is bekend dat Twente de boete niet kan gebruiken door de financiële sores, die nog niet helemaal achter de rug is. Vrijdagochtend stak in dat kader een opvallend bericht van TC/Tubantia de kop op.