Wenger faalt na teleurstelling voor Özil: Nominatie geeft ons veel voldoening

Wenger faalt na teleurstelling voor Özil: "Nominatie geeft ons veel voldoening"

28-10-2016 13:31
2

Arsenal-manager Arsène Wenger is op pijnlijke wijze de fout in gegaan. Hij feliciteerde Arsenal-middenvelder Mesut Özil met zijn nominatie voor de Gouden Bal, maar kwam er daarna pas achter dat de Duitser helemaal niet genomineerd is...

Afgelopen maandag werd een shortlist met dertig namen die nog kans maken op de Gouden Bal bekendgemaakt. Dat de naam van Özil ontbreekt, is Wenger even ontgaan. Hij reageert dan ook verheugd wanneer een, eveneens falende journalist, een vraag stelt over de niet bestaande nominatie. "Het geeft ons veel voldoening dat hij is genomineerd, maar ik ben er principieel tegen", zegt de manager op de persconferentie in aanloop naar Sunderland-Arsenal.

Waarom Wenger tegen de Gouden Bal is? "Het gaat in het hoofd van de speler zitten. Je ziet dat sommige spelers alleen nog maar aan zichzelf denken en niet aan het team, omdat ze geobsedeerd zijn door de Gouden Bal. Voetbal is een teamsport. Alles draait om de kern van het voetbal: de teamprestatie", aldus de Franse manager.