Van den Brom niet kapot van tegenstander: 'Terwijl ze fantastisch begonnen'

Van den Brom niet kapot van tegenstander: 'Terwijl ze fantastisch begonnen'

28-10-2016 15:36
4

John van den Brom was deze week bepaald niet onder de indruk van ADO Den Haag. De AZ-trainer zag zijn oude club in aanloop naar het onderlinge duel van zondag in het Kyocera Stadion aan het werk in de KNVB Beker tegen Telstar.

ADO won weliswaar met 2-1, maar daar was alles mee gezegd. "Wij zijn nu aan het worstelen met onze vorm, maar dat geldt ook voor ADO", zegt Van den Brom op de website van AZ. "Ik heb ze deze week in het bekertoernooi tegen Telstar zien spelen, en dat hield ook niet over. En dat terwijl ze fantastisch aan het seizoen zijn begonnen. Maar goed, ADO is net als wij weer een ronde verder."

AZ rekende zelf met 1-0 af met FC Emmen. Het was de eerste zege in zeven officiële duels. "Wij gaan met de goede dingen die ik tegen Emmen gezien heb weer verder. Het is voor ons zaak om houvast te vinden. Daarbij kijken we naar de punten waarmee we vorig jaar - en ook dit seizoen - succesvol zijn geweest", aldus Van den Brom, die Ron Vlaar waarschijnlijk nog moet missen in Den Haag.

"Maar hij heeft deze week weer met de groep kunnen trainen", is de trainer optimistisch. "ADO komt voor Ron denk ik nog wat te vroeg. We gaan geen risico met hem nemen, want dan blijft hij kwakkelen met zijn kuit." Ben Rienstra en Ridgeciano Haps lijken het duel met de Hagenaars wel te halen.