Ajax-talent denkt niet aan vertrek: 'Dit is de eerste tegenslag van mijn carrière'

Ajax-talent denkt niet aan vertrek: 'Dit is de eerste tegenslag van mijn carrière'

28-10-2016 15:52
12

Vaclav Cerny hoopt zichzelf zo snel mogelijk weer in het eerste elftal van Ajax te spelen. De Tsjech haakte vorig seizoen aan bij de A-selectie, deed mee in belangrijke wedstrijden, maar is dit seizoen vooral bij Jong Ajax te vinden.

Peter Bosz gaf eerder aan dat hij talenten in twee categorieën verdeelt: vechters en vluchters. Tot welke groep behoort Cerny? "Ik ben een vechter, voor tweehonderd procent", laat de vleugelaanvaller weten aan Ajax Life. "Dit is de eerste tegenslag in mijn carrière, dat is absoluut waar. Ik had het er hartstikke zwaar mee, maar als ik dit goed oppak, maakt het me sterker."

"Ik probeer bij Jong Ajax wedstrijden te beslissen, assists te geven en goed te spelen, zodat ik snel weer kan spelen waar ik wil", aldus Cerny, die woensdag in het bekerduel met Kozakken Boys weer eens zijn kans kreeg. Hij gaf in Werkendam twee assists en was zelf ook trefzeker. Voorlopig is de rappe aanvaller totaal niet bezig met een vertrek uit Amsterdam.

"Ajax is de club waar ik voor heb gekozen, waar ik pas en waar ik wil spelen", stelt Cerny. "Ik had vier jaar geleden ook voor andere clubs kunnen kiezen. Het is ook niet zo dat Ajax niet langer inzet op de jeugd, het ligt puur aan mij en de trainer die mij een kans geeft. Als ik goede acties maak, komt mijn kans vanzelf dichterbij."