Mourinho komt met opheldering over miljoenenaankoop: Vroeg of laat staat hij er

Mourinho komt met opheldering over miljoenenaankoop: "Vroeg of laat staat hij er"

28-10-2016 16:18
1

Henrikh Mkhitaryan heeft het erg lastig bij Manchester United. De miljoenenaankoop komt nauwelijks in actie. José Mourinho legt uit waarom.

Mkhitaryan speelde begin oktober zijn laatste wedstrijd. De Armeniër verscheen in vier wedstrijden voor zijn nieuwe club maar één keer in de basis. Duidelijk is dat Mkhitaryan op dit moment niet geblesseerd is. "Hij traint honderd procent mee met de groep", zegt Mourinho op de website van United.

De Portugees laat weten dat Mkhitaryan langer de tijd nodig heeft om zich aan te passen op Old Trafford. "Sommigen doen dat snel, de anderen niet. Die moeten wennen aan de intensiteit, de agressie, het spel zonder bal en de Premier League zelf."

Mourinho houdt goede hoop dat de Mkhitaryan van Borussia Dortmund terugkeert. "Micki heeft tijd nodig om hier de topspeler te worden die hij is", aldus de manager. "Vroeg of laat staat hij er."

The Special One refereerde in zijn perspraatje ook aan Willian en Angel Di Maria, die onder Mourinho bij respectievelijk Chelsea en Real Madrid ook moesten wennen.