Van Wolfswinkel: Hij is misschien wel de belangrijkste speler van PSV

Van Wolfswinkel: "Hij is misschien wel de belangrijkste speler van PSV"

28-10-2016 17:21

Ricky van Wolfswinkel kan PSV moeilijk peilen. De Eindhovenaren zijn de komende tegenstander van Vitesse, de werkgever van de spits.

"Aan de ene kant zitten ze op dit moment in een lastige periode, maar ze zullen daarom ook extra gebrand zijn om een resultaat te halen", zegt Van Wolfswinkel tegen Omroep Gelderland. "Dit zijn wedstrijden die je graag speelt, zeker thuis is het mooi tegen een club als PSV te spelen."

Bij PSV speelt een bekende van Van Wolfswinkel. Davy Pröpper doorliep net als hij de Arnhemse jeugdopleiding. "Hij is misschien wel de belangrijkste speler van PSV. Ja, Davy heeft zich echt goed ontwikkeld. We kennen elkaar, dat is altijd leuk als je dan tegen elkaar speelt."

Van Wolfswinkel keert zaterdag terug in de basis. Hij kreeg deze week rust in het bekerduel met RKC Waalwijk. De spits zag zijn collega Yuning Zhang een keer scoren in de 4-1 gewonnen wedstrijd. "Zhang heeft het goed gedaan met een doelpunt en een assist. Het is belangrijk om een brede selectie te hebben en dat er concurrentie is. Maar het liefst had ik gespeeld. Ik wil eigenlijk altijd spelen, maar tegelijkertijd begrijp ik de keuze van de trainer."