Update: 'Ajax gaat op maandag om tafel met verbannen El Ghazi'

Update: 'Ajax gaat op maandag om tafel met verbannen El Ghazi'

29-10-2016 09:13
60

Peter Bosz en Anwar El Ghazi hebben vrijdag een aanvaring gehad op de training van Ajax. De vleugelaanvaller werd na een fikse woordenwisseling weggestuurd, meldt De Telegraaf. Hij ontbreekt ook in de wedstrijdselectie voor het duel met Excelsior.

Daarmee lijkt de concurrentiestrijd bij Ajax zijn eerste slachtoffer te hebben geëist. El Ghazi moest dit seizoen zijn basisplaats op de rechterflank afstaan aan Chelsea-huurling Bertrand Traoré. De tweevoudig Oranje-international begon dit seizoen pas in drie Eredivisie-duels in de basis. Daarnaast kwam hij vier keer als invaller binnen de lijnen. In die optredens scoorde hij niet.

El Ghazi kreeg woensdag in het bekerduel met Kozakken Boys weer eens een kans in de basis. In Werkendam werd hij echter na 45 minuten gewisseld, omdat hij ziek was geweest. Of de rechtsbuiten en Bosz de kou inmiddels uit de lucht hebben gehaald of dat er na het weekeinde een gesprek volgt, is niet duidelijk. Als straf mist El Ghazi in ieder geval de ontmoeting met Excelsior.

Update 21.27 uur: Ajax heeft bevestigd dat Anwar El Ghazi uit de selectie is gezet. De aanvaller kreeg vrijdag voorafgaand aan de training te horen dat hij - op sportieve gronden - geen deel zou uitmaken van de wedstrijdselectie voor het duel met Excelsior. 'Tijdens de training was zijn gedrag aanleiding hem weg te sturen', meldt Ajax. De clubleiding besloot vervolgens om hem tot nader order buiten de A-selectie te laten.

Update 29-10, 09.13 uur: Ajax gaat op maandag het gesprek aan met El Ghazi, zo stelde NOS op vrijdagavond. De directie wil dan om tafel met de aanvaller om de ontstane situatie te bespreken.