Bazoer, El Ghazi en Tete

Bosz geconfronteerd met El Ghazi-verbanning: 'Daar reageerde hij niet goed op'

Bosz geconfronteerd met El Ghazi-verbanning: 'Daar reageerde hij niet goed op'

29-10-2016 21:00
4

Peter Bosz stuurde Anwar El Ghazi vrijdag weg bij de training omdat hij 'niet goed' reageerde op de mededeling dat hij buiten de wedstrijdselectie voor het duel met Excelsior was gevallen. Tegenover FOX Sports gaat de Ajax-trainer kort in op de situatie.

"Ik vond dat hij al voor de training moest weten of hij wel of niet gebruikt zou worden. Daar reageerde hij tijdens de training niet goed op, daarom stuurde ik hem weg'', aldus Bosz, die vertelt dat de beslissing om El Ghazi dit weekend niet te gebruiken, niet uit de lucht kwam vallen. ''Ik meet iedere week de trainingen en wedstrijden. Dat is een continu proces."

Het seizoen is ronduit teleurstellend begonnen voor El Ghazi. De buitenspeler is ten onder gegaan door de moordende concurrentie bij de Amsterdamse ploeg. Ook Oranje-internationals Kenny Tete en Jaïro Riedewald zijn de dupe. "Hoe ik de spelers tevreden hou? Ik probeer sowieso eerlijk te zijn over wat ik zie. Vervolgens probeer ik uit te leggen wat het geval is. Het is absoluut moeilijk om de spelers teleur te stellen."