Ajax maakt het zichzelf moeilijk bij competitiedebuut Nouri en goal Ziyech

29-10-2016 22:36
59

Ajax heeft het heel lang spannend gehouden tegen Excelsior. De Amsterdammers maakten het zichzelf onnodig moeilijk door na rust veel kansen te missen. Abdelhak Nouri maakte zijn debuut, nadat Hakim Ziyech de winnende treffer had gemaakt.

Het was weliswaar eenrichtingsverkeer in Amsterdam voor rust, maar Ajax kon het dominante spel niet uitdrukken in kansen. De ploeg van Peter Bosz had veel en lang de bal, maar sloeg geen bres in de defensie van Excelsior, mede door het slordige spel in balbezit. Pas in de tweede helft kwam er een beetje schwung in bij Ajax, dat al snel op voorsprong kwam.

Ziyech zorgde drie minuten na rust met een mooie volley vanaf grote afstand voor de 1-0. Vlak daarna had het ook al 2-0 kunnen staan, maar Lasse Schöne trof de paal met een prachtig schot van afstand. Ajax had het duel kúnnen beslissen, maar slaagde daar keer op keer niet in. Zelfs niet vanaf de stip. Schöne mocht aanleggen na een overtreding van Jürgen Mattheij op Kasper Dolberg en faalde.

De storm ging nog niet liggen, omdat ook Amin Younes nog een goede kans produceerde, die hij zelf op eigen helft opzette. Zijn inzet ging naast. De hele Arena scandeerde de naam van Nouri, die in de tweede helft zijn langverwachte competitiedebuut mocht maken. Excelsior bleef door de gemiste kansen van Ajax in leven en was via Pantic nog dichtbij de 1-1. Het bleef echter bij 1-0.