Goudhaantje van PEC: Denk dat het verstandig is om vanavond hier te slapen

Goudhaantje van PEC: "Denk dat het verstandig is om vanavond hier te slapen"

30-10-2016 15:19
2

Uitgerekend Mustafa Saymak - geboren in Deventer, kind van PEC Zwolle - vertolkte zondagmiddag een hoofdrol tijdens de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. Na een klein uur spelen knalde de middenvelder fraai de 2-1 binnen. Uiteindelijk won PEC met 3-1. Saymak kan zijn geluk niet op. 

"Ik heb al heel wat appjes van vrienden gehad", vertelde hij na afloop aan FOX Sports. "Dat doet goed." Zijn ouders wonen nog steeds in Deventer. Saymak doet er misschien even goed aan om daar nu niet langs te gaan. "Vannacht heb ik in Zwolle in een hotel geslapen en ik denk dat het verstandig is om vanavond ook hier te slapen."

Het is een bewuste keuze van Saymak om zijn gezicht nu even niet te laten zien in Deventer. "Ik had een telefoontje gekregen, dat ze mij zaterdagnacht niet zouden laten slapen. Dus ik wilde het zekere voor het onzekere nemen. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik heb met de club besproken dat ik in het hotel zou slapen. Of ik dat vaker moet doen? Haha. Ja, ik ga zeggen dat ik een abonnementje moet hebben. Voor elke wedstrijd in het hotel."

Lees ook: PEC wint IJsselderby van Go Ahead na vier goals, rode kaart en veel spektakel