Zeventienjarige jongeling redt NEC met weergaloos doelpunt tegen Utrecht

30-10-2016 16:23
5

FC Utrecht en NEC hebben zondagmiddag in de Galgenwaard de punten gedeeld: 1-1. Met die remise zal de thuisploeg het minst tevreden zijn.

Utrecht, dat moest winnen om de aansluiting met de subtop te behouden, had in de eerste helft ruim afstand moeten nemen van NEC. De ploeg van Erik Ten Hag was veruit de betere ploeg, maar wist in de eerste drie kwartier slechts één keer te scoren. Een inzet van Nacer Barazite belandde tien minuten voor rust via de rug van NEC-doelman Joris Delle in het Utrechtse doel. Gezien het aantal doelkansen is het een wonder dat het bij de theepauze maar 1-0 stond.

Na de rust hoopte Utrecht de score uit te breiden en NEC op de knieën te leggen, maar de thuisploeg kreeg de deksel op de neus. De zeventienjarige Ferdi Kadioglu, in de tweede helft ingevallen, zette NEC op waanzinnige wijze gelijk met Utrecht. De jongste doelpuntenmaker uit de clubhistorie (geboren op 7 oktober 1999) controleerde de bal goed en jaagde hem vervolgens in de kruising.

Utrecht, dat er in de tweede helft weinig van bakte, gaf het initiatief vervolgens volledig weg aan NEC. De Nijmegenaren konden ook zomaar winnen in Utrecht en hoopten op een nieuwe bevlieging van de goed spelende Kadiouglu. Goals vielen er uiteindelijk niet meer, waardoor Utrecht en NEC de punten delen.