'Mourinho zit Schweinsteiger opnieuw dwars: 'nee' tegen verzoek beloftencoach'

'Mourinho zit Schweinsteiger opnieuw dwars: 'nee' tegen verzoek beloftencoach'

31-10-2016 10:14
7

Dat Bastian Schweinsteiger geen toekomst meer heeft in het eerste elftal van Manchester United was al even duidelijk, maar de Duitser wordt zelfs bij het tweede elftal dwarsgezeten door José Mourinho.

Volgens The Sunday People informeerde Warren Joyce, de trainer van het tweede elftal, bij Mourinho naar de beschikbaarheid van Schweinsteiger. Joyce zou de Duitse middenvelder graag hebben willen gebruiken, maar Mourinho antwoordde met een resolute nee. 'Absoluut geen sprake van', zou de strekking van het antwoord van de Portugees zijn geweest.

Op die manier voorkomt Mourinho dat Schweinsteiger spelritme opdoet. Volgens Squawka zijn er onlangs gesprekken gevoerd over een mogelijke ontbinding van het contract van Schweinsteiger. Zeker is dat hij, als daar niets uitkomt, bij de eerstvolgende transferperiode op zoek gaat naar een nieuwe club.

Schweinsteiger werd in de zomer van 2015 door Louis van Gaal naar Old Trafford gehaald, maar Mourinho heeft vanaf het eerste moment aangegeven geen beroep op hem te zullen doen. Dat Schweinsteiger zelfs niet op de selectiefoto mocht, was echter opmerkelijk te noemen.